Blog

04-04-2016

Fear

 

"The less you fight your fear, the less the fear fights you"

 

Elizabeth Gilbert

16-12-2015

De Mythe van Multitasken ontkracht

Multitasken maakt je niet alleen trager, het verhoogt ook nog eens de kans op het maken van fouten. Dat komt doordat we het moeilijker hebben om informatie te verwerken als we proberen twee dingen tegelijk te doen. Ons brein kan maar op één ding concentreren. Twee (of meer) dingen tegelijk doen mislukt eigenlijk altijd. Dat is zelfs fysiek aangetoond.

Tevens werd reeds in 2001 door onderzoekers David Meyer en Joshua Rubinstein van de Universiteit van Michigan aangetoond dat het switchen tussen twee taken er voor zorgt dat beide taken 25% langer duren om af te ronden. 

Elke afleiding kost 15 minuten extra

In 2004 deden onderzoekers van Microsoft ook onderzoek naar het fenomeen multitasken en ontdekte dat het mensen gemiddeld 15 minuten kost om terug te keren naar belangrijke projecten, zoals het schrijven van een rapport of computercode, elke keer dat ze gestoord werden door een e-mail, telefoontje of ander bericht.

Druk om het druk zijn

Waarom blijven we dan multitasken en geloven in deze mythe? Druk-zijn wordt gezien als symbool van succes en hard werk. . Mensen willen niet gezien worden als lui, en zijn bang om te falen, en daarom gaan we dingen doen die eigenlijk niet nodig en niet belangrijk zijn. We voelen ons productief als we druk bezig zijn.

Bron: Travis Bradberry/ RTLZ.nl